>- стилизанти


>Започваме с лак за коса :

Съдържа в себе си Alcohol denat ,Aminomethyl Propanol ,Alkyl Benzonate ,Phantenol ,Extract ….. ,Benzyl Salicylate и др.Използва се като финиш.продукт при създадена вече прическа…
Видове:
лека фиксация – фиксацията е супер лека и запазва движението и  живината на прическата (обикновенно е подходящ за леки и ефирни прически и за високи температури)
средна фиксация – запазва живината па прическата като леко я втърдява (удължава времето на запазване на формата и обемът,подходяща за средни температури)
силна фиксация – втърдява прическата като отнема от движението и живината на косъма (използва се за максимално време за запазване на прическата както и за подчертаване на отделни детайли като е подходящ за влажно и студено време)
Ultra фиксация – запечатва прическата във форма и обем (обикновенно е подходящ за официални прически и кокове)
Допълнение:повечето производители на професионални продукти за подръжка на косата използват анти-влага добавки в стилизантите,както и за блясък…
Нанасянето става от разстояние 30/35см от главата на клиентът/ката.Допуска се по-близко разстояние при подчертаване на отделни елементи.

Пяна за коса

Използва се преди подсушаване или финално изсушаване на косата(за къдрава или изправена).Нанасянето става директно в/у косъма.
Видове:
лека фиксация
средна фиксация
силна фиксация
Единствената разлика във фиксацийте е втърдяването на косъма(формата,обемът) и утежняването на косата,което играе важна роля за последващите процедури(обикновенно изсушаване) и поведението на косъма след тях.

Гел за коса

Използва се за финализиране на прическата.Най често за оформяне на мъжка прическа.Фиксацията е от средна до ултра,като видовете са най рознородни-мокър ефект,ефект на брилянтин,ефект на вакса за коса,анти-влага и т.н.

Вакса за коса

Обикновено се използва за подчертаване на дадени детайли в прическата,но напоследък излезнаха и стик-вакси със или без фиксация.Особеното при ваксите като цяло е , че ако прекалиш с количеството се получава обратен ефект-можеш да загубиш даденият детайл заради консинстенцията на самият материал-прекалено омазняващ е заради използваният восък.

Стик-вакса
Има приложение както обикновената , но с тази разлика , че можете да конкретизирате по – прецизно детайлите , които Ви интересуват заради формата на продуктът.

Гел-вакса

Съчетание на гел и вакса за коса-много лека фиксация с подчертаващият елемент на ваксата.Нанася се върху даден елемент от прическата.При мъжките прически се допуска и нанасяне върху цялата коса.Специално посочената марка има и една особеност-положен на мокра коса е гел , а на суха коса е вакса.

Повече за продуктите  и техните видове – тук
п.с. Не гарантирам изчерпателност.Всеки производител има свои особености в продуктовата линия , които са описани в допълнителна документация , а за повече информация има Google

Advertisements

2 Responses to >- стилизанти

  1. BALI says:

    >Здравейте! топъл поздрав.Блогът ви изглежда добре.Надявам се получат успеха през цялото време.

  2. Marten's says:

    >Мерси……Радвам,се че Ви харесва

Вашият коментар ще бъде одобрен ако е написан само на родният Ви език!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: